Final Fantasy XIII utvikles samtidig til PS3 og Xbox 360

Share

Square Enix avslørte nylig, ved en pressekonferanse i London, at arbeidet med spillmotoren i forhold til PlayStation 3- og Xbox 360-utgaven av Final Fantasy XIII gjøres samtidig.

Final Fantasy XIII kjører på spillmotoren Crystal Tools, som Square Enix har laget spesielt for å fungere med denne generasjonens konsoller, PlayStation 3, Xbox 360, Nintendo Wii og PC, og ble til under utviklingen av spillet.

Xbox 360-versjonen av spillet ble annonsert i fjor, og Square Enix har i ettertid forklart at Final Fantasy XIII kun vil bli sluppet på PlayStation 3 i Japan, mens vi i den vestlige delen av Verden vil kunne velge hvilken konsoll vi vil spille det på.

Under en pressekonferanse sent i fjor forklarte spillets regissør, Motomu Toriyama, at Square Enix utvikler PlayStation 3-versjonen av spillet først, for deretter å porte det til Xbox 360, og det har blitt uttrykt bekymring om at portingen til sistnevnte konsoll vil gjøre utgivelsen av spillet i Europa og Nord-Amerika sen.

Da Final Fantasy XIIIs produsent, Yoshinori Kitase, under denne ukens pressekonferanse fikk spørsmål om utviklingen av Xbox 360-utgaven av Final Fantasy XIII var begynt, forklarte han at «Når det kommer til det grunnleggende arbeidet med spillmotoren, er det sannsynlig at vi vil jobbe med begge utgavene samtidig. Men når det gjelder finpussingen av detaljene, vil PlayStation 3-utgaven bli ferdig først, før vi begynner å jobbe på Xbox 360-utgaven.»

På spørsmål om finpussen på Xbox 360-utgaven av Final Fantasy XIII har begynt, legger Kitase til at «Vi må vente til vi er ferdige med PlayStation 3-utgaven.»

Kommentarer fra Facebook
Share