Letter på sløret i forkant av Uncovered: Final Fantasy XV

Share

Final Fantasy XVs regissør Hajime Tabata har blitt intervjuet bare dager før Uncovered: Final Fantasy XV skal gå av stabelen 30. mars, og avslører massevis av ny informasjon.

Final Fantasy Norge rapporterte for bare noen dager siden at utgivelsesdatoen til Final Fantasy XV allerede kan være avslørt, men under intervjuet NicoNico nå har hatt med Tabata, som kan ses i sin helhet nederst i denne artikkelen, fikk vi i det minste en bekreftelse på at endelig utgivelsesdato vil bli avslørt under Uncovered: Final Fantasy XV den 30. mars.

Intervjuet handlet dog ikke bare om eventet. Tabata ga oss også mye ny informasjon om spillet. Det ble blant annet forklart at spillets hovedstory vil ta ca. 50 timer å fullføre. Tidligere har dette blitt estimert til ca. 40 timer, så vi kan nå altså vente oss et enda lenger spill. Vi fikk vite at spillet ikke kjører stabilt i 30 FPS på nåværende tidspunkt, men at utviklingsteamet vil fortette å jobbe med framerate frem til slutten av utviklingsperioden.

Noctis fisker
Fisking vil spille en sentral rolle i Final Fantasy XV.

Det ble under intervjuet fortalt at Final Fantasy XV vil ha mer innhold enn det som opprinnelig ble plalagt. Spillets utviklere er for øyeblikket opptatt med å skape god balanse i spillet, men er ikke helt i mål på dette enda. Vi fikk bekreftet at luftskip vil implementeres i spillet, og det er nå avgjort hvordan de skal fungere. Det ble også sagt at cactuars vil gjøre en opptreden, og at de vil være veldig sterke.

Vi har tidligere sett Noctis, hovedpersonen i Final Fantasy XV, fiske. Under intervjuet kalte Hajime Tabata dette «slåssing med fisk», og det hele skal i følge ham føles veldig realistisk. Som prins har ikke Noctis fisket før storyen i spillet begynner, og vi som spillere vil være med når han gjør dette for første gang. Han vil gradvis begynne å like aktiviteten mer og mer gjennom spillet. På den måten er ikke fisking bare et minispill i Final Fantasy XV, men og en del av storyen.

Det er også kjent at matlaging vil ha en sentral rolle i Final Fantasy XV. I følge Tabata har utviklingsteamet laget rettene på ordentlig, for så å scanne dem inn i spillet. Spillerne vil få sjansen til å utforske mange ingredienser, forklarer han.

Uncovered: Final Fantasy XV

Det har i følge Tabata blitt forberedt en promovideo for spillet, som skal vises under eventet. Denne vil være en «full specification»-trailer, og vil inneholde forskjellige elementer, som både story og kampscener. Han forklarte at det er svært kostbart å lage store trailere, ettersom disse krever at forskjellige deler av utviklingsteamet settes sammen, samtidig som deadlines må følges. Han forstår likevel fansens behov for trailere, og bekreftet at det ikke bare vil dreie seg om en liten teaser denne gangen. Vi kan også, i følge Tabata, vente oss mange overraskelser under eventet.

I videoen under kan du se NicoNicos intervju med Hajime Tabata i sin helhet. Det starter på tidspunktet 26:56.

Kommentarer fra Facebook
Share

En tanke om “Letter på sløret i forkant av Uncovered: Final Fantasy XV

Kommentarfeltet er stengt