Final Fantasy IX til PC i neste uke?

Share

Final Fantasy IX til PC ble annonsert i desember i fjor, og nå kan det virke som om spillet endelig har fått en utgivelsesdato, nemlig den 14.04.2016.

En PC-port av Final Fantasy IX ble først annonsert sammen med iOS- og Android-versjonen for omtrent fire måneder siden. For to måneder siden kunne spillet kjøpes fra Googles Play Store og Apples App Store, men det har vært helt stille rundt utgivelsesdatoen til PC-versjonen frem til nå. Endelig kan det nå virke som om utgivelsesdatoen har blitt avslørt.

Det er etter en oppdatering av spillets EULA på Steam, at fans har oppdaget datoen 14.04.2016 helt nederst. Oversatt til norsk skal linjen visstnok lese «14. april 2016 – implementering».

Final Fantasy IX til PC

En trailer for iOS-, Android og PC-versjonen kan du se nederst i artikkelen.

PC-versjonen av Final Fantasy IX kan, i likhet med iOS- og Android-versjonene, skryte av forbedret grafikk i HD, Steam-achievements, Steam-samlekort og auto-lagring.

Det er til og med muligheter for å jukse i spillet, ved for eksempel å hoppe over tilfeldige møter med fiender. Ønsker du bare å gå gjennom historien i Final Fantasy IX med Zidane og gjengen, og ikke bryr deg mye om gameplay-et, er dette altså versjonen du skal gå for.

Final Fantasy Norge har allerede testet ut Android-versjonen litt, og kan bekrefte at grafikken i spillet absolutt har fått en overhaling. I tillegg har touch-kontrollen gjort at  Queen Brahne har blitt adskillig enklere å imponere med sverdkamp-minispillet under teaterstykket i Alexandria.

Prisen på Final Fantasy IX til PC er enda ikke annonsert, men om den kan sammenlignes med iOS- og Android-utgaven, vil det nok legges ut for kr 199.

Trailer for Final Fantasy IX til iOS, PC og Android

 

Final Fantasy IX ble først utgitt på PlayStation i år 2000 i Japan og USA, og i 2001 her i Europa. Til nå har det solgt i omtrent fem millioner eksemplarer verden over, og med Android-, iOS og PC-versjonene vil tallet nå helt sikkert fortsette å vokse.

Kommentarer fra Facebook
Share