Monster-mandag: Chimera fra Final Fantasy IX

Share

I andre utgave av den nye spalten vår, monster-mandag, kan du få et gjensyn med Chimera. Monsteret dukker opp i mange Final Fantasy-spill, men det er versjonen fra Final Fantasy IX vi tar for oss denne gangen.

Monster-mandag er en ny, semi-ukentlig spalte på Final Fantasy Norge. Her vil vi hver uke ta for oss et monster eller en fiende fra et av Final Fantasy-spillene, og gi deg informasjon om dette. Ønsker du å lese om flere monstre fra Final Fantasy-serien, har vi samlet alle monster-mandagene her.

ChimeraFFIX
Chimera er et av de vanskeligste normale monstrene fra Final Fantasy IX.

Chimera er en demonfiende fra Final Fantasy IX. Den kan finnes i Memoria, og er et av de vanskeligste normale monstrene i spillet.

Kampen mot Chimera

Monsteret vil alltid kontre både fysiske og magiske angrep med Venom Breath, Cold Breath og Virus Crunch, så det er anbefalt å utstyre teamet med Temp og Antibody i kampene mot den.

Monsteret kan enkelt slås med Doom, påført av Zidanes Soul Blade-egenskap når han er utstyrt med våpenet Masamune, Quinas Doom-angrep som kan læres av Veteran eller Ash, eller Amarants countdown-angrep.

Når Doom er brukt vil monsteret bruke kontringsangrepet sitt mot karakteren som påførte det, men normalt vil monsteret dø før det kan påføre vinneren Virus Crunch.

Om Virus Crunch medfører at et av party-medlemmene påføres Virus, kan spilleren stjele en Vaccine fra Chimera for å helbrede statusen.

Etymologi

Chimera er et ildpustende monster, og et av barnene til Typhon og Echidna. Den er vanligvis representert med et hode fra en løve, kroppen fra en geit og halen til en slange i gresk mytologi. I moderne bruk mener man med uttrykket ofte en hvilken som helst hybrid mellom to eller flere raser.

Monster-mandag er fritt oversatt fra  Final Fantasy Wiki sin artikkel om monsteret. Originalatikkelen om Chimera (Final Fantasy IX) kan leses her.

Kommentarer fra Facebook
Share