Kingdom Hearts II

Share

I Kingdom Hearts II får du møte enda flere helter og skurker fra Disney-universet. Du får besøke nye forbløffende verdener, bruke nye kraftige teknikker, trolldommer, og kombinasjonsangrep, og du får oppleve et eventyr som er større og dypere enn noensinne.

I det minste er det det vi får vite når vi leser bakpå DVD-omslaget til spillet. Men stemmer det egentlig?

Historie

Jo da, med en gang du putter spillet i konsollen, merker du at du er tilbake iKingdom Hearts-universet. Den store forskjellen er at du ikke lenger styrer Sora, men en ny karakter ved navn Roxas. Etter hvert som du spiller, får du vite at disse to på en eller annen måte er forbundet med hverandre.

Den første delen av spillet, når du spiller som Roxas, er delt inn etter dager. Du gjør oppgavene du får utdelt en dag, og legger deg til å sove, frem til neste dags oppgaver begynner.

Når du da omsider begynner å spille som Sora, har Roxas forsvunnet helt fra verdenen Twilight Town, som han levde i. Ikke engang vennene han pleide å henge med, husker at han noensinne har eksistert. Bare Sora får innimellom små flashbacks av ham. Spillet utvikler seg, og mange løse tråder fra forrige spill får en forklaring.

Grafikk

Utseendet på Kingdom Hearts II har fått en aldri så liten overhaling i forhold til forrige spill. Sora har fått seg nye klær, og grafikken er ikke noe å klage over. Men de nye klærne er også et irritasjonsmoment. I kampene kan du, når du har samlet opp nok poeng ved å slå fiender, fjerne vennene dine fra kampen, og få en ny drakt, som gir deg nye evner, og gjør deg sterkere. Dette er for så vidt greit nok, men ikke akkurat nødvendig.

Gameplay

Man skulle ikke tro det gikk an, men kampsystemet i Kingdom Hearts II er faktisk enda kjedeligere enn det i eneren. Store forskjeller er det ikke i vanlige kamper, annet enn at man ved å trykke trekantknappen når du får beskjed om det, kan gjøre spesielle triks, som å unngå slag eller plukke opp en fiende, for deretter å bruke den til å slå andre fiender. Det store irritasjonsmomentet i spiller ligger i boss-kampene. Mange av disse er nemlig lagt opp som oppgaver, der du må trykke på trekantknappen for å kunne gjøre enkelte ting, før du i det hele tatt får begynne å slå fienden. Enkelte ganger begynner også disse oppgavene midt i en kamp, og da er det spesielt ekkelt plutselig å måtte begynne på noe helt nytt før du kan gå tilbake til den opprinnelige kampen.

For å forklare dette bedre, kan man ta et lite eksempel. I løpet av spillets gang, blir du nødt til å slå en kar ved navn Demyx. Når kampen begynner, dukker det plutselig opp 50 vann-skygge-fiender som du blir nødt til å slå på i 40 sekunder. Uten å trykke trekantknappen for å plukke opp en av disse skyggene, og deretter bruke den til å denge alle de andre, er det helt umulig. Og når du endelig er ferdig, får du bare denge løs på bossen en liten stund, før neste gjeng med vann-skygge-fiender dukker opp.

Jeg er fullt klar over at mange liker de nye Gummi Ship-turene mye bedre i dette spillet enn de som var i eneren. Jeg var ingen fan av disse turene i det eldre spillet heller, men her må jeg bare si meg uenig. De nye Gummi-turene er enda verre enn det vi har sett tidligere. Her dukker det opp fiendtlige skip ved siden av, over og under skipet du styrer selv, og du får bare en liten advarsel før skipet ditt plutselig skifter retning, og du blir nødt til å skyte ned fiender som kommer ovenfra.

Konklusjon

Historiemessig når ikke Kingdom Hearts II helt opp til forgjengeren. Her går det veldig mye i vennskap, og i det å huske og sette pris på sine venner. Alt dette gir deg en følelse av at Kingdom Hearts II er et slags pedagogisk spill for barn opp til 14-15 års-alderen. Nå er det vel kanskje også denne gruppen mennesker Kingdom Hearts-spillene er laget for, men det kan bli litt for mye i lengden. Sett bort fra dette, har spillet en meget god og underholdende historie, som kommer til å trollbinde deg i mange timer.

Alt i alt er Kingdom Hearts II et meget godt spill, og det anbefales absolutt. Men det er altså enkelte punkter som kunne ha vært forandret på, uten at det hadde gjort det noe dårligere.

Totalkarakter

Litt lite nyskapende, og litt for barnslig historie til å nå opp til forgjengeren, men vil gi deg mange timer med herlig kosespilling.

7 /10

Kommentarer fra Facebook
Share