Square Enix bekymret for piratkopiering

Share

Sony har i det siste gått sterkt ut mot piratkopiering på PlayStation Portable og har i lengre tid forsøkt å finne muligheter for å unngå dette. Nå uttrykker også Square Enix sin bekymring for problemet.
We are really worried about this issue [piracy]… extremely worried.Square Enix, som et av de største spillselskapene i verden, har i det siste sluppet store titler som Crisis Core: Final Fantasy VII og Dissidia: Final Fantasy til PSP, og er selvsagt bekymret for utviklingen på piratkopieringsfronten. Dissidia: Final Fantasys regissør, Takeshi Arakawa uttrykte seg nylig på følgende måte:

The issue of piracy is quite concerning on PS as well and our basic stance is that it’s unfortunate, but what’s been done has been done and we can’t do much about it. We want to stick to a policy of making a game that the player would be proud of owning, so even if you play the pirated version, the game should be good enough to convince them that they should purchase the game. So long as we manage to do that, the issue doesn’t really exist.

Salget av Dissidia: Final Fantasy har vært meget imponerende, ettersom det har solgt nesten en million kopier, og helt sikkert vil selge mye mer når det blir sluppet i USA og Europa. Da dette ble påpekt, svarte Arakawa at:

Hmmmmmm, *laughs*. The piracy has been quite bad in Japan as well, but we have enjoyed quite good sales wise for two reasons. One, it came out in the Christmas season when people are more prepared to pay and we have lots of fans who have been playing the series for the last 20 years and they don’t mind paying a bit of money to get Dissidia.

Det er liten tvil om at piratkopiering er et økende problem for spillutviklere verden over. Hva mener du om ulovlig fildeling? Diskutér i forumet

Kommentarer fra Facebook
Share