Forskjellen på Final Fantasy XIII-versjonene

Share

Final Fantasy XIII blir, som kjent, lansert tirsdag her i Europa på både X360 og PS3, men hva er egentlig de viktigste forskjellene mellom disse to versjonene?

Vi kan begynne med det enkleste. PS3-versjonen vil komme på en Blu-ray og vil romme 32GB. X360 vil komme på 3 DVD DL, og vil ha en størrelse på 5.9GB, 5.8GB og 6.6GB for de tre diskene. Altså totalt innhold vil være 18.3GB. Så da ser man tydelig at X360-versjonen er blitt komprimert mye for å få plass på 3 DVDer.

Angående framerate så ligger spillene ganske stabilt på 30 FPS. Det er litt større fall i PS3-versjonen, men ikke noe som får noe stor betydning ifølge FPS-analysen til Eurogamer som kan sees nedenfor.

Men den største forskjellen er kanskje i oppløsningen og detaljnivået FFXIII kjøres i. I PS3-versjonen kjører man i 720p, mens X360-versjonen kjøres i 576p. En sammenligningsvideo kan sees hos nedenfor som gir en bra pekepinn på den estetiske forskjellen mellom dem. Man kan i hvert fall se tendenser på at X360-versjonen er mindre detaljert og litt mer kornete enn PS3-versjonen. Men som dere også ser, er ikke forskjellene enorme, og selve innholdet i versjonene er identiske, så X360-versjonen er uten tvil grei å plukke opp skulle man ikke ha PS3. Men har man begge konsollene så er nok PS3-versjonen den man bør skaffe.

Ellers kan dere vente vår anmeldelse av Final Fantasy XIII sent i kveld. Da er det riktignok X360-versjonen vi har testet.

Kommentarer fra Facebook
Share