Monster-mandag: Helletic Hojo fra Final Fantasy VII

Share

I første utgave av monster-mandag tar vi for oss den andre formen til Hojo i bosskampen fra Final Fantasy VII, nemlig Helletic Hojo.

Monster-mandag er en ny, semi-ukentlig spalte på Final Fantasy Norge. Her vil vi hver uke ta for oss et monster eller en fiende fra et av Final Fantasy-spillene, og gi deg informasjon om dette. Ønsker du å lese om flere monstre fra Final Fantasy-serien, har vi samlet alle monster-mandagene her.

Helletic Hojo
Helletic Hojo er den andre formen til bossen Hojo fra Final Fantasy VII

Helletic Hojo er en boss i Final Fantasy VII. Når teamet slår Hojos menneskelige form, tar infusjonen hans med Jenova-celler effekt, og transformerer ham til Helletic Hojo, en heslig masse med vridd kjøtt som fremdeles har på seg en fillete labfrakk og briller.

Kampen mot Helletic Hojo

Angrep kan kan i tillegg til å rettes mot kroppen, rettes både mot Hojos høyre og venstre hånd, selv om å drepe disse kun forhindrer dem i å brukes offensivt, og ikke er nødvendig for å vinne bosskampen.

Begge armene er nødvendige for at Hojo kan bruke angrepene Bio Gas og Confu, som alltid forårsaker effektene Poison og Confusion.

Høyre arm lar Hojo bruke angrepet Pile Banger, som kan brukes to ganger i hver tur. Angrepene Sleepel og Silence benyttes kun når både høyre og venstre hånd er nede for telling.

Helletic Hojo regenerer armene etter flere turer, men hvis begge armene drepes samtidig, vil også kroppen falle i bakken, og denne fasen av kampen vil være over.

Etymologi

Helletic er en feiltolkning av det engelske ordet «Heretic», eller kjetter på norsk, og anerkjenner hvordan nesten alle av professor Hojos eksperimenter strider mot naturens lover. At han tar feil og tror Jenova er Cetra kan også tolkes som en form for kjetteri.

Monster-mandag er fritt oversatt fra  Final Fantasy Wiki sin artikkel om monsteret. Originalatikkelen om Helletic Hojo kan leses her.

Kommentarer fra Facebook
Share