Monster-mandag: Magic Urn fra Final Fantasy X

Share

I denne ukens monster-mandag, er det det rare vesenet Magic Urn fra Final Fantasy X som får sine 15 minutter i rampelyset.

Monster-mandag er en semi-ukentlig spalte på Final Fantasy Norge. Her vil vi (nesten) hver uke ta for oss et monster eller en fiende fra et av Final Fantasy-spillene, og gi deg informasjon om dette. Ønsker du å lese om flere monstre fra Final Fantasy-serien, har vi samlet alle monster-mandagene her.

Magic Urn kan møtes i Cavern of the Stolen Fayth, hvor man kan få med seg Yojimbo i Final Fantasy X.

Kampen mot Magic Urn

Magic Urn
Magic Urn kan møtes i Cavern of the Stolen Fayth i Final Fantasy X.

Det er en uvanlig fiende, ettersom den eksploderer, og skader party-et, dersom feil øye blir angrepet. Treffer man korrekt øye, får man en premie.Dersom man forsøker å stjele fra Magic Urn, kan den ta livet av hele party-et ved å bruke «Self-Destruct».

Magic Urn kan kun drepes med Yojimbos «Zanmato», eller «Doom».

Sistnevnte tar 200 runder før det virker dersom det er brukt på det midterste øyet.

Brukes det på et av de andre øynene, tar det 3 runder.

Potensiell premier

Øyet i midten
  • Phoenix Down
  • Stamina Tablet
  • Elixir
Ytre øyne
  • Phoenix Down
  • Soul Spring
  • Frag Grenade x4
  • Lunar Curtain x3
  • Silver Hourglass x4

Når man får en premie fra Magic Urn, er det kun navnet på gjenstanden, og ikke antallet, som vises.

Den har to varianter av selvødeleggelse, med titlene «Wrong» og «Self-Destruct», og sistnevnte er det sterkeste av disse. «Self-Destruct» brukes kun av det midterste øyet som respons til «Steal», «Mug», «Self-Destruct», «Attack Reels» eller «Doublecast».

«Wrong» brukes som respons til hvilket som helst annet angrep som treffer flere av øynene, eller om det samme øyet angripes flere ganger i en kamp. Det kan også brukes selv om man ikke angriper det samme øyet på nytt. Sjangsen for dette er 40% for det midtre øyet, og 12% for de andre øynene.

Dersom man får en premie av Magic Urn, har man 60% sjanse for at det er en Phoenix Down, og 20% for Stamina Tablet eller Elixir, dersom man angriper det midtre øyet.

De andre øynene gir 44% sjans for å få en Phoenix Down, og 11% sjans for henholdsvis Soul Spring, Frag Grenade, Lunar Curtain og Silver Hourglass. Det er mulig å få samme gjenstand fra forskjellige øyne i den samme kampen.

Øyet i midten gir bare en Potion når man bruker «Steal», og vil respondere med «Self-Destruct». De andre øynene har ingenting å stjele, og vil behandle «Steal» som et hvilket som helst annet angrep.

Magic Urn er den eneste fienden i Final Fantasy X med en Overkill Value høyere enn 99 999 HP.

Monster-mandag er fritt oversatt fra Final Fantasy Wiki sin artikkel om monsteret. Originalatikkelen om Magic Urn kan leses her.

Final Fantasy X – Wikipedia

(ファイナルファンタジーX Final Fantasy X Fainaru Fantajī Ten) is a role-playing video game developed and published by Square as the tenth entry in the Final Fantasy series. Originally released in 2001 for Sony’s PlayStation 2, the game was re-released as Final Fantasy X/X-2 HD Remaster for PlayStation 3 and PlayStation Vita in 2013, for PlayStation 4 in 2015 and for Microsoft Windows in 2016.

Kommentarer fra Facebook
Share